Ana Yemekler

Pratik Fırında Soslu Tavuk Tarifi – Lezzetiyle Damakları Şenlendirin!

Fırında Soslu Tavuk, hafif ve doyurucu bir yemek tercih edenlerin favorisi olacak bir tariftirTavuk etinin muhteşem lezzeti, üzerine sürülen özel sosla birleşerek ortaya enfes bir yemek çıkarİşte pratik Fırında Soslu Tavuk Tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk but veya göğüs
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Taze kekik veya fesleğen (servis için, isteğe bağlı)

Tarif:

  1. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  2. Tavuk butları veya göğüsleri yıkayın ve kurulayın.
  3. Bir sos kabında zeytinyağı, limon suyu, bal, soya sosu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın.
  4. Tavukları sos karışımına batırarak her tarafını iyice kaplayın.
  5. Tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine sosun bir kısmını dökün.
  6. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan tavukları servis tabağına alın ve üzerine kalan sosu gezdirin.
  8. İsteğe bağlı olarak taze kekik veya fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Fırında Soslu Tavuk, yanında pilav veya sebzeli bir salata ile harika bir öğün oluşturabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir