Açıklama:
Fırında hazırlanan Püreli Hasanpaşa Köfte, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir akşam yemeğidirPatates püresi ve köftenin muhteşem uyumuna sofranızda yer açın!
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Köfte malzemelerini yoğurup yuvarlak köfteler hazırlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.
- Patatesleri haşlayıp süt ve tereyağı ile püre haline getirin.
- Fırın tepsisine köfteleri dizin, çukurlarına püre doldurun.
- Üzerlerine kaşar serpin.
- Salçayı sıcak suyla açıp tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
- Sıcak servis edin, afiyet olsun!