Ana Yemekler

Püreli Hasanpaşa Köfte Tarifi – Fırında Şık ve Doyurucu Akşam Yemeği

Açıklama:
Fırında hazırlanan Püreli Hasanpaşa Köfte, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir akşam yemeğidirPatates püresi ve köftenin muhteşem uyumuna sofranızda yer açın!

Malzemeler:

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  1. Köfte malzemelerini yoğurup yuvarlak köfteler hazırlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.
  2. Patatesleri haşlayıp süt ve tereyağı ile püre haline getirin.
  3. Fırın tepsisine köfteleri dizin, çukurlarına püre doldurun.
  4. Üzerlerine kaşar serpin.
  5. Salçayı sıcak suyla açıp tepsiye dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
  7. Sıcak servis edin, afiyet olsun!

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir