Açıklama:
Fırında hazırlanan Püreli Hasanpaşa Köfte, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir akşam yemeğidirPatates püresi ve köftenin muhteşem uyumuna sofranızda yer açın!
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma
 - 1 adet soğan (rendelenmiş)
 - 1 adet yumurta
 - 2 yemek kaşığı galeta unu
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4 adet orta boy patates
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı sıcak su
 
Yapılışı:
- Köfte malzemelerini yoğurup yuvarlak köfteler hazırlayın ve ortalarını hafifçe çukurlaştırın.
 - Patatesleri haşlayıp süt ve tereyağı ile püre haline getirin.
 - Fırın tepsisine köfteleri dizin, çukurlarına püre doldurun.
 - Üzerlerine kaşar serpin.
 - Salçayı sıcak suyla açıp tepsiye dökün.
 - Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
 - Sıcak servis edin, afiyet olsun!
 

