En Güncel Tariflerimize instagram sayfamızda ve Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

Sufle Tarifi – İçi Pürüzsüz, Lezzetli Bir Tatlı Deneyimi

Sufle tarifi ile enfes ve pürüzsüz bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım sufle tarifi ve püf noktaları.

Sufle, hafif ve kabarık dokusuyla lezzetli bir tatlıdır. İçerisindeki çikolata veya meyve aromaları ile herkesi büyüler. Sufle yapımı aslında sanıldığı kadar zor değildir. İşte adım adım sufle tarifi:

Malzemeler:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 80 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 60 gram toz şeker
  • 40 gram un
  • Bir tutam tuz
  • Pudra şekeri (servis için)

Tarif:

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
  2. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte mikserle çırpın, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Soğumuş olan çikolatalı karışımı yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın.
  4. Unu eleyerek ekleyin ve karışımı homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  5. Diğer tarafta, yumurta beyazlarını tuzla birlikte kar beyazı olana kadar çırpın.
  6. Yumurta beyazlarının yarısını çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Kalan yumurta beyazlarını da ekleyerek karışımı iyice birleştirin.
  7. Sufle karışımını yağladığınız sufle kaplarına paylaştırın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Sufleler kabaracak ve üzerleri çatlayacaktır.
  9. Pişen sufleleri fırından çıkarın ve üzerlerine pudra şekeri serperek sıcak servis yapın.

Notlar:

  • Sufleler hemen servis edilmelidir, çünkü piştikten sonra hızla çökerler.
  • Sufle kaplarını yağlamak, suflelerin kolayca çıkarılmasını sağlar.
  • Çikolata haricinde başka bir aroma tercih edebilirsiniz. Örneğin, vanilya, portakal veya limon kabuğu rendesi gibi.