Nohutlu sulu köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridirİçi yumuşacık köftelerin, zengin ve doyurucu bir sos içinde piştiği bu tarif, sofralarınıza lezzet katacakNohutlarla birlikte pişirilen köfteler, bol baharatlarla tatlandırılan sulu sosun içinde tamamen iyice pişer ve nefis bir lezzet ortaya çıkarHem pratik hem de doyurucu olan nohutlu sulu köfte, aileniz ve misafirleriniz için harika bir ana yemek seçeneğidirİşte adım adım nohutlu sulu köfte tarifi!
Malzemeler:
Köfteler için:
- 500 gram dana kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
Sulu sos için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- Taze maydanoz (servis için)
Tarif:
- Bir karıştırma kabında kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, galeta unu, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu bir araya getirinTüm malzemeleri yoğurarak köfte harcını elde edin.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirinHazırladığınız köfteleri bir tabağa alın.
- Bir tencerede tereyağını eritinDomates salçasını ekleyerek kısık ateşte birkaç dakika kavurun.
- Kavurduğunuz salçaya su, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyinSosu karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynayan sulu sosun içine hazırladığınız köfteleri tek tek atınKöftelerin üzerini geçecek kadar su ekleyerek kapağını kapatın.
- Orta ateşte köfteler iyice pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
- Pişen nohutlu sulu köfteyi ocaktan alın ve üzerine taze maydanoz yaprakları serpiştirin.
- Nohutlu sulu köfte sıcak servis yapınYanında pilav veya yoğurt ile servis edebilirsinizAfiyet olsun!