Kadın Budu Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridirİnce patates dilimleriyle kaplanmış ve kızartılmış köfteler, hem görsel olarak şık bir sunum yapar hem de lezzetiyle damakları şenlendirirİşte Kadın Budu Köfte Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 dilim bayat ekmek (ıslatılmış ve sıkılmış)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 adet patates
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Tarif:
- Geniş bir karıştırma kabına dana kıymayı alınRendelenmiş soğanı, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmeği, yumurtayı, galeta ununu, karabiberi, tuzu ve kimyonu ekleyin.
- Malzemeleri iyice yoğurun, homojen bir köfte harcı elde edene kadar karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve oval şekil verinBöylece köftelerin kadın budu şekline benzediğini göreceksiniz.
- Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
- Tavada sıvı yağı ısıtınKöfteleri ve patates dilimlerini sırayla kızartınKöfteler altın rengini alana kadar kızartma işlemini devam ettirinKızartılan köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Servis tabağına kızartılmış köfteleri ve patates dilimlerini yerleştirin.
- Sıcak olarak servis yapın ve yanında tercih ettiğiniz salata veya mezelerle servis edebilirsiniz.