Tatlılar

Bol Sütlü Borcam Pastası – Kolay, Yumuşacık ve Şerbetli Tatlı

Açıklama:
Bol sütlü borcam pastası, kek ve süt şerbetinin mükemmel birleşimiyle tatlı krizlerini bastıracak pratik bir tarif10 dakikada hazırlayıp buzdolabına kaldır, lezzete doyamayacaksın! Enfes Tarif İle Yeni Tarifler İçin Hemen Takip Et.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Süt Şerbeti:

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • Kakao veya Hindistan cevizi

Yapılışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri çırp, ardından süt ve sıvı yağı ekle.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekle.
  3. Borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişir.
  4. Soğuyan kekin üzerine süt ve şekerli şerbeti dök.
  5. Krem şantiyi sütle çırpıp kekin üzerine sür.
  6. Üzerini kakao veya hindistan cevizi ile süsle.
  7. Buzdolabında 2 saat dinlendirip servis et.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir