Sufle, kabarıp hafif dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir tatlıdırİç malzemesiyle değişiklik yapılabilecek olan sufle tarifi, çikolatalı, vanilyalı veya meyveli gibi farklı çeşitleriyle sunulabilirŞık sunumuyla özel davetlerde veya özel günlerde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir lezzettirİşte adım adım sufle tarifi ve püf noktaları!
Malzemeler:
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- Pudra şekeri (servis için)
Tarif:
- Çikolatayı benmari usulü eritinTereyağını ekleyerek karıştırın ve eriyene kadar karıştırmaya devam edinOcağı kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
- Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta çırpma teliyle iyice çırpınKarışım kabarana kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
- Unu ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edinHomojen bir karışım elde edene kadar çırpma işlemine devam edin.
- Erittiğiniz çikolatalı karışımı yavaşça yumurtalı karışıma ekleyinKarışımı spatula veya tahta kaşıkla alt üst hareketlerle iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sufle karışımını yağladığınız sufle kaplarına dökünKapların yalnızca 2/3’ünü doldurun, çünkü sufle kabaracak.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirinSufleler kabarana ve üzerleri çatlayana kadar pişmelerini sağlayın.
- Pişen sufleleri fırından çıkarın ve biraz dinlendirinÜzerine pudra şekeri serpip sıcak olarak servis yapın.
Servis Önerisi:
Suflelerin üzerine isteğe bağlı olarak vanilyalı dondurma veya taze meyvelerle süsleme yapabilirsinizAyrıca, servis yaparken yanında çikolata sosu veya frambuaz sosu gibi soslar sunabilirsinizSuflelerin sıcak servis edilmesi önemlidir, bu nedenle mümkün olduğunca hızlı bir şekilde servis yapmaya özen gösterin.Afiyet olsun!