İçli köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridirİnce bulgurun ve dana kıymasının harika bir uyumuyla ortaya çıkan içli köfte, özenli hazırlık süreciyle ve püf noktalarına dikkat ederek en iyi şekilde sunulurİşte İçli Köfte Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 300 gr dana kıyma
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Sıcak su
Tarif:
- İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyinBulgurun suyu çekmesi ve yumuşaması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Kıymayı bir tavada sıvı yağ ile kavurunRendelenmiş soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyerek karıştırın ve kıyma iyice pişene kadar kavurma işlemine devam edin.
- Kavrulan kıymalı karışıma kimyon, karabiber, pul biber ve tuz ekleyinKarıştırarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Bulgunun üzerine unu ekleyin ve yoğurunYumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayınParmaklarınızla ortasını açarak iç malzemeyi yerleştirin ve kapatınİçli köfte şeklini vermek için avuç içinde yuvarlayarak düzeltin.
- Hazırladığınız içli köfteleri servis tabağına alın ve üzerine limon dilimleri ile süsleyin.
- Yanında nar ekşisi ve sumaklı sos ile servis yapın.