Ana Yemekler

Kadın Budu Köfte Tarifi – Lezzetli ve Pratik Bir Ana Yemek!

Kadın Budu Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridirİnce patates dilimleriyle kaplanmış ve kızartılmış köfteler, hem görsel olarak şık bir sunum yapar hem de lezzetiyle damakları şenlendirirİşte Kadın Budu Köfte Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 dilim bayat ekmek (ıslatılmış ve sıkılmış)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 adet patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Tarif:

  1. Geniş bir karıştırma kabına dana kıymayı alınRendelenmiş soğanı, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmeği, yumurtayı, galeta ununu, karabiberi, tuzu ve kimyonu ekleyin.
  2. Malzemeleri iyice yoğurun, homojen bir köfte harcı elde edene kadar karıştırın.
  3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve oval şekil verinBöylece köftelerin kadın budu şekline benzediğini göreceksiniz.
  4. Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
  5. Tavada sıvı yağı ısıtınKöfteleri ve patates dilimlerini sırayla kızartınKöfteler altın rengini alana kadar kızartma işlemini devam ettirinKızartılan köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  6. Servis tabağına kızartılmış köfteleri ve patates dilimlerini yerleştirin.
  7. Sıcak olarak servis yapın ve yanında tercih ettiğiniz salata veya mezelerle servis edebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir