Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma, ev yapımı lezzetin tadını sofralarınıza taşıyan bir tariftirBu enfes yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri kolayca bulabilir ve adım adım tarifimizi takip edebilirsinizİşte Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet patates
- 200 gram mantar, dilimlenmiş
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif:
- Patatesleri soyun ve yıkayınArdından ince dilimler halinde kesin.
- Tereyağını tavada eritin ve mantarları ekleyerek soteleyinMantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırınBeşamel sos koyulaşana kadar pişirin.
- Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı sosun içerisine ekleyinKarıştırarak sosu iyice çırpın.
- Patates dilimlerini tuzlu kaynar suda birkaç dakika haşlayın ve süzün.
- Bir fırın kabını yağlayın ve tabanına patates dilimlerinin yarısını yerleştirin.
- Üzerine sotelediğiniz mantarları yayın.
- Ardından kalan patates dilimlerini ekleyin ve üzerine beşamel sosu dökün.
- Rendelenmiş kaşar peynirini oturtmanın üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında oturtmayı üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtmayı sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin.