En Güncel Tariflerimize instagram sayfamızda ve Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

Şahane Profiterol Tarifi – Lezzetli ve Göz Alıcı Tatlı Tarifi

Profiterol Tarifi ile misafirlerinizi etkilemek ve lezzetli bir tatlıya doyumsuz bir yolculuk yapmak istemez misiniz? Bu kolay ve enfes tarif, puf puf profiterol toplarını krema ile doldurarak damakları şenlendirir.

Profiterol, çikolata sosu ile süslenmiş puf puf tatlı toplarıyla ünlü olan bir Fransız tatlısıdır. Profiterol Tarifi ile evinizde bu lezzeti yakalamak hiç de zor değil! İster özel günlerde, ister davetlerde veya sadece tatlı bir ziyafet için bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte kolay ve göz alıcı Profiterol Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 150 gram bitter çikolata
  • Üzeri için pudra şekeri veya çikolata sosu (isteğe bağlı)

Tarif:

  1. Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak hamur topaklaşana kadar pişirin.
  2. Tencereyi ocaktan alın ve hamura birer birer yumurtaları ekleyin. Her yumurta ekledikten sonra karıştırın. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıcıyla karıştırın.
  3. Hamuru sıkma torbasına veya krema torbasına koyun. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine ufak parçalar halinde sıkarak top şekli verin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  5. Bir tencerede sütü kaynatın. Kaynayan sütün içine vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan sütün içine kremayı ekleyin ve mikserle çırpın. Karışımı bir süre buzdolabında dinlendirin.
  7. Profiterol toplarını ortadan kesin ve içlerini krema ile doldurun.
  8. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  9. Doldurduğunuz profiterol toplarını çikolataya batırın ve servis tabağına alın.
  10. Üzerini pudra şekeri veya çikolata sosuyla süsleyerek servis yapın.