En Güncel Tariflerimize instagram sayfamızda ve Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

Pratik Pişi Tarifi – Lezzetli Hamur Kızartmasının Sırrı Burada!

Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi ile kahvaltı sofralarınıza lezzet katın. Bu pratik tarifle evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, kabarık ve içi yumuşacık pişiler yapabilirsiniz. İşte Pişi Tarifi adım adım sizlerle!

Pişi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kahvaltı sofralarına tatlı veya tuzlu seçenekleriyle renk katan bu hamur kızartması, kabarık ve içi yumuşacık dokusuyla her ısırıkta mutluluğu hissettirir. İşte pratik Pişi Tarifi:

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • Pudra şekeri veya pekmez (servis için, isteğe bağlı)

Tarif:

  1. Geniş bir karıştırma kabına unu ekleyin. Orta kısmını havuz şeklinde açın.
  2. Sütü ve suyu ılık olacak şekilde karıştırın. İçerisine mayayı ekleyin ve şekerle karıştırarak mayanın erimesini sağlayın. Karışımı unun havuz şeklinde açtığınız orta kısmına dökün.
  3. Tuzunu da ekleyin ve yavaşça karıştırarak hamuru yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Hamuru üzerini örterek oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.
  5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Pişileri hafifçe bastırarak yassılaştırın.
  6. Geniş bir tavaya ayçiçek yağını dökün ve kızdırın. Pişileri kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
  7. Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
  8. Servis yapmadan önce pudra şekeri veya pekmezle tatlandırabilirsiniz. Sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.

Pişi (Hamur Kızartması) sıcakken tüketildiğinde daha lezzetli olur. Kahvaltı sofralarına, çay saatlerine veya atıştırmalık olarak keyifle yiyebilirsiniz.