Pırasa, vitamin ve mineral açısından zengin bir sebzedir ve düşük kalorili bir seçenektir. Pırasa Yemeği, pırasanın doğal tadını koruyarak besleyici ve lezzetli bir yemek haline getirir. Bu tarif, kolayca hazırlanabilen ve sofranızı renklendiren bir seçenektir. İşte pratik Pırasa Yemeği Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı su
Tarif:
- Pırasaları yıkayın ve kök kısımlarını kesin. Yeşil yapraklarını ayırın ve beyaz kısımları halka şeklinde doğrayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Doğranmış pırasaları tavaya ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
- Limon suyunu, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve suyunu da ilave edin.
- Tüm malzemeler birleşene kadar karıştırın ve kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
- Pırasa Yemeği servise hazırdır. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Pırasa yemeği tarifi muhteşem