Kahvaltı sofralarınızı veya atıştırmalık zamanlarınızı renklendirmek için lezzetli bir poğaça tarifi mi arıyorsunuz? İşte size pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz, içi yumuşacık ve dışı çıtır çıtır pamuk poğaça tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (üzerine sürmek için)
Tarif:
- Unu bir karıştırma kabına alınOrtasını havuz şeklinde açın.
- Yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş beyaz peynir, maya, toz şeker ve tuzu havuzun ortasına ekleyin.
- Malzemeleri yoğurmaya başlayın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru örtün ve oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Poğaçaların üzerine çatal ile bastırarak hafifçe düzleştirin.
- Yumurtayı çırpın ve poğaçaların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan poğaçaları soğuması için bir tel üzerine alın.
Not: Pamuk poğaçalarını istediğiniz iç harçlarla zenginleştirebilirsinizPeynir, zeytin, sucuk gibi malzemelerle farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun!