En Güncel Tariflerimize instagram sayfamızda ve Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

Lotus Pişmeyen Cheesecake Tarifi – Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı Deneyimi

Lotus pişmeyen cheesecake tarifi, enfes bir lezzet sunan pratik ve hafif bir tatlıdır. Lotus bisküvi ve krema peynirin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, cheesecake sevenlerin favorisi olacak.

Lotus pişmeyen cheesecake, lezzetli bir tatlı deneyimi sunan pratik bir tariftir. Bu tarifle, Lotus bisküvi ve krema peynirin mükemmel uyumunu tadabilir ve hafif bir cheesecake deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte Lotus pişmeyen cheesecake tarifi!

Malzemeler:

  • 200 gram Lotus bisküvi
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 400 gram labne peynir
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya özütü
  • Yarım limonun suyu
  • Lotus bisküvi (süslemek için)

Tarif:

  1. Lotus bisküvileri rondodan geçirerek toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırarak homojen bir taban karışımı elde edin.
  2. Bir kek kalıbının tabanına hazırladığınız karışımı yayın ve düzeltin. Ardından buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletin.
  3. Bir kapta labne peyniri, kremayı, toz şekeri, vanilya özütünü ve limon suyunu iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar mikserle çırpın.
  4. Hazırladığınız karışımı kek kalıbındaki tabanın üzerine dökün ve düzeltin. Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin.
  5. Cheesecake’i servis yapmadan önce üzerini Lotus bisküvileriyle süsleyin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Not: Cheesecake’i servis yapmadan önce dilimlemek için bıçağınızı sıcak suyla ıslatmak, dilimleri daha düzgün kesmenizi sağlar.Afiyet olsun!