Ana Yemekler

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi – Lezzetli ve Sağlıklı Bir Alternatif!

Fırında Patlıcan Kebabı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridirPatlıcan ve dana etinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kebap, fırında pişirilerek lezzetini zirveye çıkarırİşte Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • Sos için:
    • 1 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • Yarım limonun suyu
    • Tuz

Tarif:

  1. Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına dilimleyinTuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtınRendelenmiş soğanı ekleyerek kavurun.
  3. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Dana etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
  5. Domates salçası ve biber salçasını ekleyinKarıştırarak kavurma işlemine devam edin.
  6. Limon suyunu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyinKarıştırarak ocaktan alın.
  7. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın.
  8. Fırın tepsisini yağlayın ve patlıcan dilimlerini tek sıra şeklinde yerleştirin.
  9. Üzerine hazırladığınız dana etli harcı paylaştırın.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patlıcanlar yumuşayana ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  11. Sos için suyu, domates salçasını, limon suyunu ve tuzu bir kapta karıştırın.
  12. Fırından çıkardığınız patlıcan kebabının üzerine sosu dökün.
  13. Tekrar fırına verin ve sos iyice çekene kadar pişirin.
  14. Servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin.

Fırında Patlıcan Kebabı, sıcacık servis edildiğinde misafirlerinizi büyüleyecek bir lezzet sunarAfiyet olsun!

Not: Tarife isteğe bağlı olarak domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir