Çorbalar

Ezogelin Çorbası Tarifi – Geleneksel Türk Mutfağının Lezzeti!

Ezogelin Çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve bilinen çorba tariflerinden biridirKırmızı mercimek ve bulgurun harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu lezzetli çorba, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenektirİşte Ezogelin Çorbası Tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 8 su bardağı su (veya tavuk suyu)
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Limon dilimleri (servis için)

Tarif:

  1. Kırmızı mercimeği yıkayın ve tencereye alınÜzerini geçecek kadar su ekleyin ve mercimekler yumuşayana kadar pişirinArdından ocaktan alıp süzgeçte suyunu süzün.
  2. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritinDoğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Domates salçası ve biber salçasını ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  4. Süzdüğünüz kırmızı mercimeği, ince bulguru ve suyu tencereye ekleyinTuzunu da ilave edin.
  5. Çorba kaynamaya başladığında altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirinAra sıra karıştırarak bulgurun tamamen pişmesini sağlayın.
  6. Çorba piştikten sonra ocaktan alınİsteğe bağlı olarak blendırdan geçirebilirsiniz, ancak geleneksel tarifte blendırdan geçirilmez.
  7. Servis yaparken çorbayı kaselere alınÜzerine kırmızı pul biber ve nane serpiştirinLimon dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir