Ana Yemekler

Etli Nohutlu Havuçlu Pilav Tarifi – Lezzetiyle Sofranıza Renk Katın

Etli nohutlu havuçlu pilav, besleyici malzemeleri ve zengin lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tariftirBu pilav, etin lezzetini nohut ve havuçla harmanlayarak doyurucu bir ana yemek sunarHem pratik hem de lezzetli olan etli nohutlu havuçlu pilav tarifiyle sofralarınıza lezzetli bir alternatif ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (gecelik bekletilmiş)
  • 250 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 4 su bardağı su

Tarif:

  1. Gece önceden beklettiğiniz nohutları süzgeçte iyice yıkayın.
  2. Tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtınDoğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Kuşbaşı doğranmış dana etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Rendelenmiş havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayana kadar kavurun.
  5. Süzülmüş nohutları ve tuz, karabiber, kimyonu ekleyinBirkaç dakika karıştırarak pişirin.
  6. Yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin ve pilav taneleri yağla iyice karışana kadar kavurun.
  7. 4 su bardağı suyu ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  8. Kaynadıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Pilav suyunu çekip taneleri yumuşadığında ocaktan alın ve demlenmeye bırakın.
  10. Servis yapmadan önce pilavı birkaç kez karıştırarak havalandırın ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir