Çıtır börek, Türk mutfağının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridirKıyır kıyır harika bir lezzet sunan bu börek, kolay hazırlanmasıyla da dikkat çekerİster çay saatlerinde, ister misafirlerinize ikram etmek için veya sadece kendi özel atıştırmalığınız olarak tercih edebilirsinizİşte pratik ve lezzetli çıtır börek tarifi!
Malzemeler:
- Yufka veya böreklik hamur
- 250 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (üzerini kızartmak için)
- Susam veya çörek otu (süslemek için)
Tarif:
- Peyniri ezerek ufalayın ve maydanozu ince şekilde doğrayınİsterseniz maydanozu peynirle karıştırabilirsiniz.
- Yufka veya böreklik hamuru tezgaha serinÜzerine sıvı yağ ve yoğurdu karıştırarak yufkanın her yerine sürün.
- Hazırladığınız peynirli karışımı yufkanın üzerine yayınYufkayı rulo şeklinde sarın ve kesim yapın.
- Kesilen böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sürünSusam veya çörek otunu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirinYaklaşık 20-25 dakika sürebilir.
- Pişen çıtır börekleri fırından çıkarın ve biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis yapınDilimleyerek servis tabağına alabilirsiniz.Afiyet olsun!