Hamur İşleri

Su Böreği Tarifi – Lezzetli ve Pratik Yapımıyla Sofralarınıza Şıklık Katın!

Su Böreği, Türk mutfağının en sevilen böreklerinden biridirİnce, kat kat hamurların arasına konulan peynir ve maydanoz dolgusuyla harmanlanır ve üzerine sıcak tereyağı ve yoğurt sosu dökülerek fırında pişirilirİşte Su Böreği Tarifi:

Malzemeler:

  • 12 adet yufka
  • 300 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı yoğurt

Tarif:

  1. Beyaz peyniri rendeleyin ve ince doğranmış maydanozla karıştırın.
  2. Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı dört eşit parçaya bölün.
  3. İlk yufka parçasını tezgağa serin ve üzerine süt ve sıvı yağ karışımından sürün.
  4. İkinci yufka parçasını üzerine serin ve yine süt ve sıvı yağ karışımı sürün.
  5. Üçüncü yufka parçasını üzerine serin ve bu sefer peynirli harçtan koyun.
  6. Dördüncü yufka parçasını en üste serin ve yine süt ve sıvı yağ karışımı sürün.
  7. Börek tabağına yaptığınız katları yerleştirin ve tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Eritilmiş tereyağını böreklerin üzerine gezdirin.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında börekler altın rengini alana kadar pişirin.
  10. Ayrı bir kapta yoğurt ve suyu karıştırarak sosu hazırlayın.
  11. Fırından çıkan börekleri üzerine hazırladığınız yoğurt sosunu dökün.
  12. Sıcak olarak servis yapın.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir