Fırında Patlıcan Kebabı, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridirPatlıcan ve dana etinin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu kebap, fırında pişirilerek lezzetini zirveye çıkarırİşte Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
- Sos için:
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limonun suyu
- Tuz
Tarif:
- Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve uzunlamasına dilimleyinTuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtınRendelenmiş soğanı ekleyerek kavurun.
- Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Dana etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
- Domates salçası ve biber salçasını ekleyinKarıştırarak kavurma işlemine devam edin.
- Limon suyunu, kimyonu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyinKarıştırarak ocaktan alın.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkarın ve kurulayın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve patlıcan dilimlerini tek sıra şeklinde yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız dana etli harcı paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, patlıcanlar yumuşayana ve üstleri kızarana kadar pişirin.
- Sos için suyu, domates salçasını, limon suyunu ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Fırından çıkardığınız patlıcan kebabının üzerine sosu dökün.
- Tekrar fırına verin ve sos iyice çekene kadar pişirin.
- Servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin.
Fırında Patlıcan Kebabı, sıcacık servis edildiğinde misafirlerinizi büyüleyecek bir lezzet sunarAfiyet olsun!
Not: Tarife isteğe bağlı olarak domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.