Dereotlu mayasız poğaça, hafif ve lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarınıza renk katacak bir tariftirMaya kullanmadan hazırlanan bu poğaçalar, dereotu ile zenginleştirilerek daha da lezzetli hale getirilirİşte Dereotlu Mayasız Poğaça Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
- Üzeri için susam veya çörek otu
Tarif:
- Geniş bir karıştırma kabına unu, yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyinKarıştırarak yoğurun.
- İnce kıyılmış dereotunu ekleyerek hamura ekleyin ve yoğurmaya devam edinEle yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerlerine susam veya çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirinYaklaşık olarak 20-25 dakika sürebilir.
- Fırından çıkan poğaçaları ılınmaya bırakın ve ardından servis yapın.