Ana Yemekler

Çıtır Tavuk Tarifi – Lezzetiyle Damakları Şenlendirin!

Çıtır Tavuk, mükemmel bir kızarmış tavuk lezzetiyle sofralarınıza şenlik katacak bir tariftirEvde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tavuk parçaları, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olacakİşte Çıtır Tavuk Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk parçaları (kanat, but veya göğüs)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 2 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ

Tarif:

  1. Tavuk parçalarını yıkayın ve iyice kurulayın.
  2. Unu bir kaba alın ve içine tuz, karabiber, toz sarımsak ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
  3. Yumurtaları başka bir kaba kırın ve çırpın.
  4. Tavuk parçalarını önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve tekrar una batırınHer aşamada tavuğun her tarafının iyice kaplanmasını sağlayın.
  5. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırınTavuk parçalarını tek tek tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
  6. Kızaran tavukları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  7. Çıtır Tavukları sıcak servis yapın ve dilerseniz yanında soslarla birlikte sunun.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir