Petibör Pasta, çikolata ve bisküvi sevenler için muhteşem bir tatlı seçeneğidirHazırlaması oldukça kolay olan bu pasta, damakları şımartacak bir lezzete sahiptirPetibör bisküvilerin ince tabakaları arasında krema ile birleşerek harika bir uyum yakalarİşte pratik Petibör Pasta Tarifi:
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 ml süt kreması
- Hindistan cevizi (süslemek için, isteğe bağlı)
Tarif:
- Geniş bir tencereye sütü, unu, kakaoyu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyinOrta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakınArada karıştırarak soğumasını hızlandırabilirsiniz.
- Ayrı bir kapta süt kremasını çırpınSoğuyan muhallebiye çırpılmış süt kremasını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kare veya dikdörtgen bir pasta kabını ya da borcamı hafifçe yağlayın.
- Pasta kabının tabanına bir sıra petibör bisküvi dizinÜzerine hazırladığınız kremalı muhallebiden yayın.
- Tekrar petibör bisküvi dizin ve üzerine kremalı muhallebi yayınBu işlemi istediğiniz kat sayısına kadar tekrarlayın.
- En üst katı kremalı muhallebi ile kaplayın.
- Hazırladığınız petibör pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Dilimledikten sonra üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Petibör Pasta dilimleyerek servis yapabilir ve misafirlerinizle paylaşabilirsiniz.