Hamur İşleri

Enfes Kavala Kurabiye Tarifi – İçi Yumuşacık, Üstü Çıtır Çıtır

Kavala Kurabiye, adını Yunanistan’ın güzel bir şehrinden almış olan eşsiz bir tatlıdırİçi yumuşacık, üstü çıtır çıtır olan bu kurabiyeler, kahve keyiflerinin vazgeçilmezi haline gelirİşte size kolayca hazırlayabileceğiniz Enfes Kavala Kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • Üzeri için pudra şekeri

Tarif:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabında iyice çırpınKarışım pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  2. Yumurta sarılarını ekleyin ve tekrar çırpınVanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayınEle yapışmayan bir hamur elde etmek için gerektiğinde un ekleyebilirsiniz.
  4. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayınYağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleri altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakınArdından üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin.
  8. Kavala Kurabiyeleri servis yapmaya hazırdırÇay veya kahve eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

1 Comment

  1. Fatma says:

    Tek kelimeyle süper tarif etmişsin hemen birebir uygulayarak deneyeceğim kurabiyeler çok güzel görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir